Начало > Новини > Съдържание
Стратегическото значение на новия материал
- Sep 28, 2017 -

Генериране на нови материали, генериране на ново оборудване. Днес, новата материали индустрия е влязъл в нов период на бързо развитие, според пазара развитие се нуждае, за да се ускори разработването на нови материали за индустрията, повишаване на конкурентоспособността на страната да стане важна част от изпълнението на стратегията за устойчиво развитие, държавата издава "и решението да се разработи стратегически развиващите се индустрии" (Гуо ФА [2010] 32) ще бъде новия материал като "втори пет"период на националните ключ за подкрепа на развитието на отрасъла. До 2015 г. нови материали индустрия на Китай ще формират 260 милиарда изходна система със спестяване на енергия и опазване на околната среда, нова енергийна промишленост, информационната индустрия, био-промишленост, авиационна, военна, ядрени технологии и други нововъзникващите високотехнологични развитие на индустрията и традиционните индустрии високи технологии, прилагането на нови материали е все по-разпространена, нови материали индустрия е длъжен да процъфтяват. Според една консервативна оценка на глобалния пазар за нови материали, размерът на всяка година има повече от 400 милиарда щатски долара, разработването на нови материали за индустрията и нови продукти и нови технологии, за да карам по-голям пазар, новите материали индустрия стана най-бързо растящите в 21-ви век, една от високотехнологични индустрии.


Нови материали е важна част от високотехнологични, но също и основата на хай тек развитие и пилота, но и за надграждане на традиционните индустрии на технологията ъпгрейди, коригира ключът към индустриалната структура. Нови материали и информационни технологии, биотехнологии заедно представляват трите стълба на днешния свят високите технологии, като промишлени напредък, националното икономическо развитие и сигурност да се осигури важна движеща сила за сигурност, новият материал промишлеността е бил признат като най-важните и най-бързо развиващите един от хай тек индустрията, изследвания нивото и мащаба на индустриализация стана мярка на страната и регионалното икономическо развитие, научните и технологични напредъка и националната отбраната сила на важен символ. Нови материали технологията играе ключова роля в ръководните, подкрепящи и взаимозависими развитието на други отрасли. Това е най-мотивиращо общи основни технологии. Появата на много големи нови технологии зависи от напредъка на технологията на материалите.


Нови материали могат да бъдат класифицирани от структурата, функцията и приложение полета и т. н. Новите материали се класифицират в електронни информационни материали, нови енергийни материали, наноматериали, съвременни композитни материали, разширени керамични материали, свръхпроводящи материали, нови цветни метални материали и други основни категории . Сред тях, нови цветни метални материали, включително праховата металургия материали, алуминий, магнезий, Титан и други олекотени метални сплави материали, високо производителни структурни материали, ултра-чисти метални материали. Ултра-чисти метални материали включват ултра-чисти материали като което мед, цинк, никел, кобалт, волфрам, молибден, манган, антимон, телур, кадмий, сребро, Титан и олово. Чистотата на ултра чист метал материал е към екстремни пречистване развитие, съдържанието на примеси на ppb по-горе, спецификацията на продукта към посоката на мащабно развитие.


В момента глобалната материалознание навлиза в период на иновациите и развитието, разработването на нови материали в съединение, високо производителни, мулти-функционални, евтини посока безпрецедентна, структурни материали се движим към по-малък размер, по-мощни посока. С устройството на миниатюризация, интеграция на мулти-функционални, модулни посока, функционални материали, мулти-функционална интеграция интеграция на материали и устройства, стана важна тенденция, която ефективно да подобрите продукта производителността и намаляване на разходите.


Поради материалните технологии върху националната икономика играе огромна роля в насърчаването на света страни придават голямо значение на развитието и насърчаването на технологията на материалите. В Съединените щати, Япония, Германия и други развити страни, за да запази своето икономическо и технологично лидерство, са новите материали изследвания и развитие като основни национално развитие стратегия, разработен план за доброто развитие, както и фокуса си върху поддръжка и развитие. На Китай "втори пет" план ще бъдат нови материали, нови енергия, нови енергийни превозни средства, спестяване на енергия и опазване на околната среда, биотехнологии, ново поколение на информационните технологии, оборудване за производство на висок клас и други седем индустрии като седем стратегически възникващите индустрии, от производството на седем основни отношения може да се види че новия материал е в основата на останалите шест индустрии и крайъгълен камък за развитието на останалите шест индустрии са неразделна част от развитието на нови материали.


Новите материали индустрия на Китай е в силна етап на развитие, промишлените веригата продължава да се разширява, разделянето области продължават да възникват, по-нататъшната интеграция на нагоре и надолу по веригата индустрии, на развитието на огромно пространство, много хай-тек индустрии и големи инфраструктурни строителни нужди нови материална подкрепа, като например специални нови полупроводникови материали, магнитни материали и т.н. не може да бъде отделена от ядрото на нови материали технология пробив. Въпреки това, материални технологични изследвания и развитие на Китай започна късно, лошото Фондацията, липса на инвестиции, въпреки че през последните години, бързото развитие, но в сравнение със Западните развити страни, все още има голям пропуск.


Националното бюро за статистика освободени "стратегически възникващи индустрия класификация (2012)" през декември 2012 да включват висока чистота метални материали за производството на съвременни структурни материали под категорията за нов материал.


Висока чистота метал е един от важните посоки в развитието на метални материали, и си пречистване технология е бил избухлив в областта на нови материали. В момента няма никакви вътрешни предприятия за производство на мащабно производство на повече от 6N висока чистота метални материали. Д-р Чен Dongsheng, който ръководи научните изследвания екипа самостоятелно разработени четвъртото поколение на технология за ултра пречистване на амоняк, успешно постигнати 6N клас ултра чист метал мащаб производството, да запълни вътрешния празно, се очаква да край вътрешния висока чистота метални материали дългосрочна зависимост от вноса на неудобно положение.


"Китай е материална сила, но това не е материална сила, новата материална индустрия фундаментално не е разбрал от ресурс интензивен към технологията-интензивно, от трудоемки за ефективни икономически промени"


Хенан национални Xi трябва да се нуждае от новата ера на индустриална стратегия за развитие, спешно състояние на страната, на базата на научни и технологични иновации, ултра-чисти метални материали в мащабни производствени технологии е направила пробив прогрес, нашата фирма е първата местни, водещи международни метални материали индустрия ултра-пречистване технология, с независимата интелектуална собственост, първата в страната за извършване на цинк, мед, никел, кобалт, молибден, волфрам, манган и други метални елементи на индустриализацията и мащаба на пречистване и развитие, за запълване на пропуските, науката и технологиите съдържание на водещите местни, чупене на западната развитите страни на китайскта технология монопол, създаване вътрешните ултра-чисти метални материали, нова ера на производството.


Целта на стратегическото развитие на фирмата е да се бори в пет години, компанията ще се борят най-големите местни, на най-пълното сортове на ултра-чисти метални материали производствена база, международно признати ултра-чисти метални материали доставчици. Скъси дистанцията между новия материал материалознание на Китай и развитите страни и се стремим към насърчаване на Китай "материална сила" към "материална сила" промени, насърчаване на модернизирането на свързаните с тях индустрии, висококачествени материали, производствена промишленост да помогнете на богата страна мощност сън.