Начало > Новини > Съдържание
Ефектът на мед на човешкото тяло
- Sep 05, 2017 -

Мед Въведение мед е необходим микроелемент в човешкото тяло, мед е широко разпространен в биологични тъкани, повечето от които са органични комплекси, много от тях са метални протеини, които играе функционална роля под формата на ензими. Всеки ензим съдържащ мед протеин има ясно физиологичните и биохимични ефект, много кислород, свързани с електрон прехвърляне и redox реакции в биологични системи се катализира от мед-съдържащи ензими, които са жизнено важни за процеса на живота.

Откриването на мед, 1928-година Харт съобщи, че плъхове с анемия може да бъде коригирана само чрез допълване желязо в същото време, се смята, че Медта е необходим елемент на бозайници. След откриването на Menke на болестта през 1962 г. се считаше че се дължи на смущение на медни усвояване след 10 години. 18-ти век мед е доказано, че е нормална компонент на кръвта, неговата токсичност е описано в края на 19 век.

Източник на храна мед е много разпространен в редица храни, стриди, миди морски храни и ядки са добри източници на мед, последвано от животински черен дроб, бъбреци, житни зародиши части, бобови растения и т. н.

Когато мед се абсорбира в метаболитни усвояване диета, кръвта се транспортира до черния дроб чрез порталната вена, и добавя се мед сини протеин, кръвта се освобождава в тялото, и повечето от ендогенни мед се екскретира в стомашно-чревния тракт с мед, който не се абсорбира от храната, както и малко количество мед се екскретира чрез други канали. Мед се абсорбира главно в тънкото черво, малки количества се усвояват от стомаха.