Начало > Новини > Съдържание
Характеристики на магнезиевата сплав
- Sep 05, 2017 -

В практичен метал е най-лекият метал, съотношението на магнезий е около 2/3 от алуминий, е желязо 1/4. Това е най-лекият метал в практични метали, с висока якост и много твърд.

Обхват на приложение: Магнезиевата сплав е широко използвана в преносимото оборудване и автомобилната индустрия за постигане на лека работа.

Делът на магнезиевите сплави е по-тежък от пластмасата, но силата и еластичността на единичното тегло е по-висока от тази на пластмасата, така че при същите компоненти на якост, частите от магнезиева сплав могат да бъдат по-тънки и по-леки от пластмасата. В допълнение, тъй като магнезиевите сплави имат по-висока специфична якост от алуминий и желязо, те могат да намалят теглото на алуминиевите или железните компоненти, без да намаляват якостта на компонентите.

Обхват на приложение: Мобилният телефон, размерът на LCD екрана на ноутбук компютъра се увеличава ежегодно, а магнезиевите сплави се използват в рамката на гръбначния стълб и обратната обвивка.

Трансфер на топлина: Макар че топлопроводимостта на магнезиевата сплав е по-малка от алуминиевата сплав, но от пластмаса десетки пъти пъти по-висока, магнезиевата сплав, използвана в електрическите продукти, може ефективно да разпределя вътрешната топлина извън нея.

Обхват на приложение: Магнезиевите сплави се използват върху корпуси и радиатори, които произвеждат високотемпературни компютри и проектори. Използването на магнезиеви сплави върху външния корпус на телевизора може да се извърши без охлаждане на дупки.